Het maken

  • Onze traditionele snoepjes worden gemaakt van bietsuiker en glucose, twee grondstoffen die in de raffinaderij van Wanze (provincie Luik) worden geproduceerd; daarna worden ze op smaak gebracht met aroma’s van topkwaliteit en gekleurd met 100 % natuurlijke additieven (appel, radijs, houtskool, spirulina, wortel, hibiscus, bataat, kers, karamel, zwarte bes).

  • Om harde snoepen te krijgen, moeten het suiker en de glucose eerst worden gekookt (150 graden). Deze gesuikerde brij wordt vervolgens op een werkblad uitgegoten, waar geleidelijk de aroma’s en de kleurstoffen worden toegevoegd.  

    Het deeg wordt minutenlang met de hand bewerkt en systematisch gekneed om het de gewenste vorm te geven, en dit totdat de temperatuur en consistentie ervan aangeven dat de fabricatie van de plakken kan starten.

  • De handgemaakte plakken, die ongeveer 1,2 kg wegen, worden in vormen geproportioneerd waarna ze op geventileerde roosters worden gelegd om te drogen. Wanneer ze de dag erna volledig hard zijn, kan het breken in blokken starten.

    Ze worden met de hand gebroken en naar grootte gesorteerd met behulp van een rooster met mazen, om de kleine stukjes eruit te filteren; daarna gaan ze in een trommel voor de zogenaamde coating, waarbij ze omhuld worden met een gesuikerde siroop die ze er niet alleen mooier laat uitzien, maar ook de bewaartijd ten goede komt.

  • Na de coating moet het product nog enkel gewogen, in zakjes verpakt, verzegeld, gedateerd en gelabeld worden, dit alles met strikte naleving van de kwaliteitsnormen.