Onze bijzondere kenmerken

Handwerk

Een van de bijzondere kenmerken van ons ambachtelijk snoepgoed is gebaseerd op het handmatige bewerken van het snoepdeeg.

Zodra de suiker uit de vacuümkoker wordt gehaald, wordt deze met de hand bewerkt om er geleidelijk aromatische stoffen (essentiële oliën of natuurlijke aroma’s), kleurstoffen en citroenzuur aan toe te voegen.

Dit delicate werk vereist precieze en repetitieve bewegingen om de verschillende ingrediënten samen te voegen en zo een ​​homogene suikerpasta te verkrijgen waarvan de temperatuur in de hele massa dezelfde is. Geen enkele thermometer kan concurreren met de tastzin en de gevoeligheid van de vingers van de snoepmaker om aan te geven dat de gearomatiseerde suiker klaar is om te worden versneden of om in het cilinderblok te worden geplaatst voor het vormen van onze Olivettes.

Aromatisering

Bij Les Bonbons de Grand-Mère hechten we het grootste belang aan de kwaliteit van de aromatisering, die wij als het belangrijkste element voor het smaakgenot beschouwen. Het is met name de kwaliteit van de gebruikte aroma’s die ervoor zorgt dat ons ambachtelijk snoepgoed zich van het industriële snoepgoed onderscheidt met een unieke en niet te vergelijken smaak. Net als op veel andere gebieden kent kwaliteit geen geheimen. Een natuurlijke aromatische stof, voornamelijk samengesteld uit (al dan niet biologische) extracten, kost 10 tot 30 keer meer dan een industriële smaakstof, en er moet bovendien ook veel meer van gebruikt worden om de gekookte suiker met succes op smaak te brengen met frisse en aangename toetsen.

De productie op maat van onze natuurlijke aroma’s wordt toevertrouwd aan kleine Belgische smaakmakers, echte ambachtslui op het vlak van smaak die niet toegeven aan de kwaliteit en genereus zijn met het materiaal.

Huile essentielle de citron

Cédrat

Biologische essentiële oliën

Naast aroma’s werken we ook met verschillende biologische essentiële oliën om een tiental smaken in ons gamma op smaak te brengen. Met een uitstekend resultaat: eerlijke, natuurlijke en krachtige smaken die lang blijven hangen.


Momenteel worden de volgende smaken met behulp van essentiële oliën gearomatiseerd: anijs (steranijs of groene anijs) - bergamot - kaneel van Ceylon - citroen - eucalyptus - mandarijn - sinaasappel - roze pompelmoes - den - poolmunt - cederappel - sinaasappel/kaneel - citroen/lavendel.

En tot slot: om ons snoepgoed een bitterzoete toets te geven, gebruiken we citroenzuur. Ondanks het feit dat de naam van deze smaakstof de nodige argwaan wekt, is dit niets anders dan gekristalliseerde citroen. Een perfect natuurlijk product dat in België wordt geproduceerd en mag worden gebruikt bij de productie van biologisch snoepgoed.

Meer dan 40 smaken

Voor de liefhebbers van snoepgoed van hard gekookt suiker is de keuze overweldigend. Ons aanbod telt momenteel meer dan 40 smaken, en dat aantal zou de komende jaren nog kunnen toenemen. Verbeelding is onze enige beperking.

X

Nos saveurs

Parfums Soorten aroma('s)

Natuurlijke ananas

Ananas - Natuurlijke kokosnoten

Ananas - Natuurlijke gember + essentiële olie

Anijs etherische olie

Banaan

Bergamot etherische olie

Natuurkoffie (mokka)

Essentiële olie van kaneel

Cassis

Essentiële olie van Cedrat

Kers

Chocolade bitter cacaopoeder

Essentiële olie van citroen

Citroen - Essentiële oliën van lavendel

Limoen etherische olie

Natuurlijke cola

Papaver

Cuberdon - Roze echte cuberdonsiroop

Eucalyptus etherische olie

Natuurlijke aardbei

Natuurlijke framboos

Natuurlijke Grenadine

Natuurlijke hibiscus

Kiwi

Essentiële olie van mandarijn

Meloen

Essentiële oliën van polaire munt

Honinghoning uit de provincie Luik

Natuurlijke braambes

Natuurlijke bosbes

Natuurlijke kokosnoot

Sinaasappel etherische olie

Essentiële olie van grapefruit

Natuurlijke passie

Natuurlijke peer

Natuurlijke gekookte appel

Essentiële oliën van anijsdrop (carabouilla).

Rabarber

Roze

Essentiële oliën van sparren

Natuurlijke vanille

paars

Kleuring

Het zicht concurreert met de smaak. Beide zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer het erop aankomt om fijnproevers te verleiden. Kleuren ja, maar daar zijn voorwaarden aan verbonden.

Vandaar dat we, om ons ambachtelijk snoepgoed op te fleuren, gebruikmaken van kleurstoffen. Deze concentraten van fruit, groenten en eetbare planten zijn 100% natuurlijk en vrij van conserveringsmiddelen. Ze zijn zelfs zo natuurlijk dat we in de wettelijke vermeldingen op onze verpakkingen geen letter E hoeven te vermelden.

Bijvoorbeeld: de kleur geel verkrijgen we door saffloer, appel en citroen te combineren of soms door biologisch kurkumapoeder te gebruiken. Terwijl de combinatie wortel en hibiscus de kleur paars oplevert.

Curcuma Bio

Maatwerk

Als kleine ambachtelijke snoepfabriek is het luisteren naar en het voldoen aan uw wensen een van onze sterke punten. Onze flexibiliteit gecombineerd met onze zin voor uitdagingen heeft er al regelmatig voor gezorgd dat we moeten innoveren om u ongeëvenaarde en/of gepersonaliseerde smaken en kleuren te kunnen aanbieden.

Ongeacht uw wensen, een blauw snoepje met bosbessensmaak, een zwarte Olivette op smaak gebracht met lavendel en citroen of een mix van snoepgoed in de kleuren zwart/geel/rood, wij zullen altijd alles in het werk stellen om uw wensen in vervulling te brengen.

Uw op maat geproduceerd snoepgoed kan u worden aangeleverd in bulk (min. 15 kilo) of al verpakt in zakjes, dozen, kleine doosjes of gepersonaliseerde geschenkverpakkingen. Om onze mogelijkheden op het vlak van personalisatie te bekijken, verwijzen we naar onze pagina “Personalisatie”.

Verpakking

U besteedt aandacht aan de duurzaamheid van verpakkingen, maar bent daarnaast ook gevoelig voor het esthetische aspect ervan? Daarom zorgen wij er systematisch voor dat we deze twee factoren bij het ontwerpen van onze verpakkingen met elkaar verzoenen.

Behalve hun recycleerbaarheid wordt ook het ontwerp van onze verpakkingen bestudeerd zodat ze u steeds weten te bekoren. Want Les Bonbons de Grand-Mère positioneert zich specifiek in het segment voor snoepgoed om als geschenk te geven. En dan is niets te mooi om diegene die u wenst te plezieren, te verrassen.


Het stevige en robuuste kraftkarton, bedrukt met vintage motieven, is het handelsmerk van ons bedrijf. De verzorgde verpakkingen met ouderwetse uitstraling zullen de aandacht weten te trekken, ongeacht of ze per stuk dan wel samengevoegd in een geschenkdoos worden aangeboden.

Ons assortiment verpakkingen is recentelijk aangevuld met een nieuwe referentie met verrassende eigenschappen. Het gaat om biologisch geproduceerde plastic potten gemaakt van plantaardig materiaal zoals vlas, riet, hennep, schelpen, pitten van vruchten en zaden, verwerkt

Koper, de beste bondgenoot van de banketbakker

Bio-certificering

Onze fabriek is eveneens biologisch gecertificeerd voor ons gamma BIO-snoepgoed en voor onze BIO gekaramelliseerde droge vruchten (de favorieten in het BIO-segment). Het biologisch landbouwlabel garandeert het gebruik van producten die vrij zijn van pesticiden en ggo’s en voor minstens 95% bestaan uit ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw.

Samengevat: de productie van biologisch snoepgoed tegenover het conventionele assortiment onderscheidt zich door het suiker en de glucose die worden gebruikt, want de natuurlijke aroma’s en essentiële oliën die worden gebruikt om het snoepgoed op smaak te brengen, zijn nauwgezet identiek. En résumé, ce qui distingue la production de bonbons BIO de la gamme conventionnelle, c’est le sucre et le glucose car les arômes naturels et les huiles essentielles utilisés pour parfumer les bonbons sont scrupuleusement identiques.

Voor dit gamma snoepgoed en favorieten hebben we er bewust voor gekozen om suiker van biologisch geteelde suikerbieten te gebruiken. Deze komt uit het noorden van Frankrijk of het westen van Duitsland (in België hebben we nog geen geraffineerde biologische bietsuiker). Door voor biologische bietsuiker te kiezen, kunnen we inzetten op de korte keten en zo onze impact op het milieu beperken. Want in tegenstelling tot de meeste vooroordelen over suiker is het niet zo dat rietsuiker (tenzij het gaat om de volkoren versie, die dus niet geschikt is voor de productie van snoepgoed van hard gekookt suiker waaraan smaakstoffen worden toegevoegd >> de natuurlijke smaak van het volkoren-suiker is zo krachtig dat deze alle andere aroma’s teniet zou doen) betere nutritionele eigenschappen zou hebben, maar vertoont het daarentegen een bijzondere ongunstige koolstofbalans, rekening houdend met de grote afstand die ons scheidt van de landen waar rietsuiker wordt geteeld.